szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pop Mert szerint az állam titoktartási szerződést íratott alá velük, nem csak a kártérítés mértékéről, de a tényéről is.

Novák Katalin kegyelmi botránya
Még a kormánypártok soraiban is komoly felzúdulást keltett, hogy Novák Katalin köztársasági elnök megkegyelmezett a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy egyik érintettjének, K. Endrének. A botrányba Novák Katalin, valamint Varga Judit igazságügyi miniszter is belebukott. Az ügy legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.
Friss cikkek a témában

Érthetetlennek nevezte az egyik bicskei áldozat, Pop Mert, hogy a Belügyminisztérium nyilvánosságra hozta, mekkora kártérítést kaptak az elszenvedett bántalmazásokért. Pop Mert szerint épp az állam íratta alá velük a titoktartási szerződést.

Az egykori áldozat szerint annak idején hiába kértek kártérítést, miután elítélték az igazgatót, először elhajtották őket a hivatalok, csak miután kártérítési pert indítottak, kezdeményeztek velük peren kívüli egyezséget. Ennek egyik feltétele volt a titoktartás. A Belügyminisztérium (borítóképünkön) szerint viszont nincs itt semmi látnivaló.

„Titkos volt” – az egyik bicskei áldozat nem érti, miért hozták nyilvánosságra, mekkora kártérítést kaptak

Érthetetlennek nevezte az egyik bicskei áldozat, Pop Mert, hogy a Belügyminisztérium nyilvánosságra hozta, mekkora kártérítést kaptak az elszenvedett bántalmazásokért. Pop Mert szerint épp az állam íratta alá velük a titoktartási szerződést. Magyar Péter pénteken azt mondta, nem véletlen, hogy épp a Pintér Sándor lemondását követelő tüntetésük napján jelent meg a hír.

 Magyar Péter pénteken azt mondta, nem véletlen, hogy épp a Pintér Sándor lemondását követelő tüntetésük napján jelent meg a hír. A belügy a Híradónak azt írta: ezzel nem sértették meg a megállapodást. 

A bicskei gyermekotthon kilenc áldozatának fizettek kártérítést

Az áldozatok 2020 elején indítottak kártérítési pert. Végül a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mind a 9 fővel peren kívül megegyezett.