"Mintha egy angyal pisilt volna a nyelvemre" - beoltottak nyilatkoztak

2020. december 29., 15:58

Szerző:

A Politico összegyűjtött pár véleményt. 

 

Összegyűjtötte a Politico reggeli hírlevele, hogy miket mondtak tapasztalataikról azok az európaiak, akiket beoltottak a covid-vakcinával. A flamand 96 éves Jos Hermans azt mondta a VRT tévének: "Pontosan olyan érzés volt, mintha egy angyal pisilt volna a nyelvemre".

A brüsszeli régió első beoltottja, a 101 éves Lucie Danjou annyit tett hozzá az ügyhöz: Egy kicsit fájt sajnos, de nem sokáig. És különben is, nem jutsz sehova egy kis erőfeszítés nélkül. Mindenkit be kellene oltani."

A Politico megjegyzi, míg Ursula von der Leyen EB-elnök szerint először a legsérülékenyebbeket kell beoltani, aztán következhetnek a többiek, mert lesz elég oltóanyag, addig az EB egyik alelnöke, Maros Sefkovic az elsők közt kapta meg az oltást vasárnap Szlovákiában.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.