1,9 milliárdból újul meg a lenti általános iskola

2020. december 29., 16:24

Szerző:

Fedélzeti videokamerás iskolabuszt is kapnak.

 

Csaknem 1,9 milliárd forint ráfordítással újul meg Lentiben a Vörösmarty általános iskola épülete, a fejlesztéssel magasabb szintű oktatást tudnak biztosítani a zalai városban, valamint a környező 50 településen élő gyerekeknek - közölte Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Lentiben újságírókkal és az MTI-vel.

A környező 50 településen élő diákokat is a Vörösmarty általános iskolában oktatják, a fejlesztéssel biztosítani tudják, hogy a gyermekek jobb, modernebb körülmények közt tanulhassanak - hangoztatta a miniszter.

A pályázati projektben egy megemelt tetőszilárdságú, biztonsági felszereléssel, fedélzeti videokamerával ellátott iskolabuszt fejlesztettek, s a járművet a tankerület rendelkezésére bocsátották, ami a környező falvakban élő diákok iskolába járását segíti.

Az épületben teljes körű felújítás valósul meg: megújulnak a tantermek és a közösségi terek, szaktantermeket, informatikatermet és nyelvi labort alakítanak ki. Adottak lesznek többek közt a mindennapi testneveléshez, a művészeti tárgyak oktatásához, a tehetséggondozáshoz szükséges eszközök - emelte ki Kajári Attila.

Horváth László (Fidesz-KDNP), Lenti polgármestere elmondta: az 1972-ben átadott épületrendszer elavulttá vált.