Törökország maga gyártaná az orosz koronavírus vakcinát

2020. december 29., 16:29

Szerző:

Törökország maga akarja gyártai a koronavírus elleni Szputnyik V orosz vakcinát, de további tájékoztatást kér, mielőtt beoltja állampolgárait - jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter. 

Oroszország már több nemzetközi megállapodást is bejelentett korábban az orosz oltóanyag szállításával kapcsolatban.

"A tegnapi kormányülésen az egészségügyi miniszterünk közölte, hogy Oroszország megkezdte a tájékoztatást, és minden jó úton halad" - mondta Cavusoglu. "Ennek az együttműködésnek a célja nem csak a vakcinaellátmány biztosítása, hanem az, hogy (...) az oltóanyagot Törökországban is előállítsák" - tette hozzá.

Törökország korábban megállapodott arról is, hogy 50 millió adagot vásárol a Sinovac kínai gyógyszergyár által gyártott CoronaVac nevű, koronavírus elleni védőoltásból.

Törökország ezenkívül megegyezett a Pfizerrel és a BioNTech-kel is arról, hogy 4,5 millió adagot vásárol oltóanyagukból, mindemellett az ország saját vakcinájának előállításán is dolgozik.

 

(MTI)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.