Bravúros mentés az ausztrál vadonban, 50 kilométert gyalogoltak segítségért - videó

mentés Ausztrália Queensland
Vágólapra másolva!
Sikeresen kimentettek egy apát és fiát az ausztrál vadonból, miután a társaik ötven kilométert gyalogoltak, hogy segítséget hívjanak nekik. A páros 12 órán keresztül várt a mentésre.
Vágólapra másolva!

Sikeresen kimentettek az ausztrál vadonból egy férfit és 10 éves fiát, miután három társuk 12 órán át gyalogolt, hogy segítséget hívjon - írja a BBC.

A cikk szerint

a csapat autója vasárnap akadt el egy elárasztott úton

az ország észak-keleti részén, Queenslandben. Miután az éjszakát az autójukban töltötték, másnap reggel a csapat három tagja elindult, hogy segítséget hozzon a legközelebbi városból, a mintegy ötven kilométerre lévő Mount Isából.

Az autó tetején ülve várták a segítséget

Miután sikeresen megtették a távot, a helyi rendőrőrsön megadták hátramaradt társaik pontos helyét a hatóságoknak. Így még alkonyat előtt a mentőhelikopter megtalálta az apát és fiát, miközben az autójuk tetején ülve várták a segítséget.

A cikk szerint

sem ők, sem a segítségért indult társaik nem szorultak orvosi ellátásra.

A mentőhelikopter pilótája meg is dicsérte a csapatot, mert szerinte mindent az előírásoknak megfelelően csináltak, ideértve, hogy az autójukban volt megfelelő mennyiségű víz, és a járműnél várták meg a kiérkező segítséget.