Azonosítottak egy gyanúsítottat a nashville-i robbantás ügyében

Azonosítottak egy gyanúsítottat a Nashville belvárosában felrobbant lakóautó ügyében – közölték amerikai szövetségi bűnüldözési hatóságok szombaton.

2020. december 27., 09:26

Szerző:

Jason Pack, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) különleges ügynöke szerint Nashville Antioch nevű külvárosában házkutatást tartottak egy lakásban, amely kapcsolatba hozható ezzel az emberrel – számolt be híradásában az MTI.

A nyomozók egy korábbi közlése szerint több személy ellen is vizsgálódnak az ügyben, eddig azonban nem találtak további pokolgépeket, így megítélésük szerint nincs aktív fenyegetés Tennessee amerikai állam fővárosának térsége számára.

A szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) egy külön közleményben a nap folyamán megerősítette, hogy valóban emberi maradványokat találtak a robbantás környékén.

Douglas Korneski, az FBI memphisi irodájának vezetője arról számolt be, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda 250 ügynöke, illetve elemzője dolgozik annak kiderítésén, hogy ki, illetve kik felelős(ek) a szándékos robbantásért, amely három ember sérülése mellett kiterjedt károkat okozott egy többnyire üres utcán és Tennessee, valamint Kentucky és Alabama államok telekommunkációs hálózatában.

 

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök két év intenzív háború után új védelmi minisztert javasolt, a gazdasági ügyekben járatos volt miniszterelnök-helyettest, Andrej Belouszovot – közölte vasárnap a Kreml.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).