Két robbanás is történt holland városokban

fire Horizontal
Firefighters stand in front of the destroyed Polish supermarket Biedronka Supermarket in Aalsmeer after an explosion and a major fire on December 8, 2020. (Photo by Michel van Bergen / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Hollandiában, az Amszterdamhoz közeli Aalsmeer városában, illetve Heeswijk-Dinther településen egy-egy robbanás történt kedden hajnalban. Az első jelentések szerint a lengyel Biedronka vállalat élelmiszer-áruházaiban történtek a robbanások, melyek súlyosan megrongálták az épületeket. 
Vágólapra másolva!

Sérülésről nem érkezett jelentés. Azt sem lehet tudni egyelőre, hogy a két robbanás között van-e kapcsolat. A rendőrség tanúkat keres az esettel kapcsolatban, mely hajnali három körül történt, és súlyosan megrongálta az üzleteket, a mellette lévő épületeket, valamint egy közelben parkoló autó is lángba borult - írja az ABC News.

Tűzoltók a füstölgő épület előtt Forrás: AFP/Michel Van Bergen

Gido Oude, Aalsmeer polgármestere szerint kész csoda, hogy senki sem sérült meg. Törvényszéki szakértők átvizsgálták az elszenesedett törmelékeket a boltban.

A másik településen, Heeswijk-Dintherben - ahol egy órával később történt a robbanás - elővigyázatosságból 20 embert evakuált a rendőrség, ahol az üzlet nagy része megsemmisült és közeli épületek rongálódtak meg. A lakókat azóta visszaengedték otthonukba a Dutch News szerint.

Tűzszerészek is vannak a helyszínen, vizsgálják, hogy mi válthatta ki a robbanást.

Az első jelentések szerint a Biedronka lengyel diszkontlánc üzleteiről van szó, azonban a vállalat szóvivője azt nyilatkozta, hogy a cég nem működtet boltot Lengyelországon kívül - írja a Dutch News.

Hollandiában több tucat lengyel üzlet található, melyek kedveltek a lengyel vendégmunkások körében.