Megpróbált felgyújtani egy kórházat egy migráns Franciaországban, mert látogatási tilalom alatt nem engedték be

Vágólapra másolva!
Elrendelte egy szudáni migráns kitoloncolását egy francia bíróság, miután a bevándorló előbb bosszúból egy kórházat akart felgyújtani, majd később autókat is meggyújtott, az egyik teljesen kiégett. A migráns 2015-ben érkezett az országba, menedékkérelmét azonnal elutasították.
Vágólapra másolva!

Egy franciaországi kerületi bíróság jogerősen 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és elrendelte a kitoloncolását egy illegális szudáni migránsnak, aki augusztusban megpróbált felgyújtani egy avignoni kórházat, majd pár hónappal később több nagy értékű autót is megrongált bosszúból, amiért nem engedték be egy hajléktalanszállóra – írja a La Provence regionális francia hírportálra hivatkozva a Ripost.

A 2015-ben érkezett férfi menedékkérelmét szinte azonnal elutasították, később pedig a kitoloncolását is elrendelte a bevándorlási hivatal, melyet azonban öt év alatt sem sikerült végrehajtania az illetékes hatóságoknak. A Ripost szerint a migráns franciaországi tartózkodása alatt végig az utcán élt, kéregetésből tarthatta fent magát.

A Mohamed nevű migránssal idén októberben foglalkozott először a helyi sajtó, amikor bekerült egy avignoni kórházba, ahol beleszeretett az egyik páciensbe. A gyógyulása után visszament az intézménybe, hogy megkérje az illető kezét, de

a koronavírus-járvány miatt épp látogatási tilalom volt érvényben, a biztonsági őrök pedig az útját állták.

Ekkor a férfi bosszúból összegyűjtött egy nagy halom avart, amit aztán a kórház bejárata előtt meggyújtott. A lángokat azonban még időben sikerült eloltani.

A szudáni férfi később azt mondta a rendőrségi vallomásában, hogy bosszút akart állni az intézményen, amiért nem engedték be. Az ügy végül egy figyelmeztetéssel zárult.

Nem sokkal később, november 2-án az illegális bevándorló több autót megpróbált felgyújtani egy hajléktalanszálló előtt, amiért telt házra és a járványra hivatkozva visszautasították az elszállásolását. Az autók közül egy teljesen kiégett, a másik kettőben kisebb kár keletkezett.

Az eset után fél évre rács mögé küldték,

a börtönbüntetés letöltése után pedig végleg el kell hagynia Franciaország területét.

Az ügyészség egyébként jóval hosszabb időre börtönbe akarta küldeni, de az ítéletet hirdető bíró végül enyhítő körülményként értékelte azt az orvosi szakvéleményt, mely szerint a migráns paranoid skizofréniában és üldözési mániában szenved - írja a lap.