Újabb erőszakos tüntetés Párizsban - rendőröket támadtak meg, autókat gyújtottak fel, egy bankot kifosztottak - videó

March Of Liberties Against The Global Security Law NurPhoto General news Social Issue Protest Demonstrators Demonstrating RALLY People VIOLENCE Global Security LAw Protest
Demonstration for 'social rights' and against the 'global security' draft law, which Article 24 would criminalise the publication of images of on-duty police officers with the intent of harming their 'physical or psychological integrity', in Paris, on December 5, 2020(Photo by Ibrahim Ezzat/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Csuklyás, maszkos tüntetők támadták meg a rendőröket Párizsban az újabb, szombati tömegtüntetésen. Akárcsak a múlt héten, az új közrendvédelmi törvény ellen, a rendőri erőszak, valamint ezúttal – hivatalosan – a létbizonytalanság ellen is tüntettek. 
Vágólapra másolva!

A Reuters beszámolója szerint nemcsak rendőröket támadtak meg a tiltakozók, hanem kocsikat gyújtottak fel és sorra törték be az üzletek kirakatait. Az alábbi videón az látszik, hogy egy, a tombolást filmezőt is megtámadtak.

Egy másik felvételen pedig látszik, hogy rendőröket támadtak meg szélsőbaloldali tüntetők.

Több ezren vonultak utcára a francia fővárosban, akik Franciaország a rendőrök jogainak országa és a belügyminiszter lemondását követelő transzparenseket tartottak. Közüttük volt beszámolók szerint több tucat fekete ruhába öltözött, arcukat a felismerhetetlenségig eltakaró tüntető, akik megtámadták a rendőröket. Többen kalapácsokat is vittek magukkal, az utcaköveket törték fel, azokkal dobálták a rendőröket.

Gerald Darmanin belügyminiszter szerint délután 22 embert vettek őrizetbe. Megint voltak szélsőbaloldali erőszakos tüntetők.

Egy másik felvételen egy bankot fosztottak ki, majd a bútorokból és az iratokból barikádot és tüzet raktak.

Rohamrendőrök egy égő barikádnál Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat